Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşları her sene binlerce memur alımı gerçekleştirmektedir. Engelli personellere de sahip çıkan hükümet tüm kurumların çalıştırdıkları personel sayısının %3'ü kadar kendi bünyelerinde engelli personel çalıştırması zorunlu tutulmuştur. Buna göre bir sonraki sene alınacak olan engelli memur sayısı her sene Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına belirtilmektedir. Ekim ayına kadar kurumlar gelecek sene kaç engelli memur alımı yapacaklarını belirtmesi gerekmektedir.

Son Tarih 31 Ekim

Buna göre kadrolarında tespit edilen engelli memur sayısını kurumların 31 Ekim 2016 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına bildirmesi gerekmektedir. Bu başvurular www.dpb.gov.tr sitesinde bulunan DPB EUygulama linkinde ki Engelli Personel İşlemleri başlığının içerisinde bulunan Talep Giriş sekmesi aracılığı ile yapılmaktadır.

31 Ekim tarihine kadar tüm kurumlar kaç engelli memur alımı yapacaklarını Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına bildirecek olup bu tarihin bitmesi ile 2017 yılında hangi kurumun kaç engelli memur alımı yapacağı öğrenilecektir. Buna göre her kurum çalıştırdığı personel sayısının %3'ünü engellilerden oluşturmak zorundadır. Bu kanun ile devlet engelli kişilerinde eğitim görmesine olanak sağlamakta ve onlarında kadro almasının önün açmaktadır. Yeni gelişmelerin yaşanması ile isinolsa.com sitesi aracılığı ile sizleri bilgilendireceğiz.