İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene açık pozisyonları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene de polis alımları devam etmekte olup yüz binlerce aday lise mezunu polis alımlarını merak etmeye devam ediyor.

Polis Meslek Yüksek Okulu yani lise mezunu polis alımlarında bilindiği üzere genel olarak Mart ayında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasından bir süre sonra alımlar gerçekleştirilmekteydi ancak bu sene YGS kaldırıldı ve en erken üniversite sınavı Haziran ayında yapılacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

PMYO POLİS ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile Polis Meslek Yüksek Okulu lise mezunu polis alımı tarihi hakkında resmi bir duyuru yayımlanmış değil ancak İşin Olsa ekibimize göre bizim iki türlü alıma ilişkin tahminimiz mevcuttur. İlk olarak Haziran ayında yapılacak olan üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra alımlar en erken Haziran sonu gibi yapılabilir.

İkinci olarak ise Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulu lise mezunu adayları kendisi bir sınava tabii tutabilir ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılacak bir anlaşma ile öğrenciler farklı bir polislik sınavına girer ancak eğitimlerini alabilmek için üniversite sınavına da girmeleri ve PMYO'nun belirleyeceği baraj puanını da almaları gerekebilir. Milli Savunma Üniversitesi bilindiği üzere buna benzer bir karar almıştı.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER