Türkiye'nin dört bir yanında bulunan mahallelerde halkın daha huzurlu bir şekilde yaşaması ve olaylara ilk müdahale hızının artması için kamuya yeniden bekçi kadrosu tahsis edildi ve çok sayıda bekçi alımları yapıldı. Bu sene de bekçi alımları yapılması beklenirken ilanlar Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanmaktadır.

Buna göre bekçi olmak isteyen pek çok adayın en merak ettiği iki sorununu yanıtını sizlerle paylaşıyoruz. Çarşı ve mahalle bekçisi maaşları ne kadar, çarşı ve mahalle bekçisi görevleri nedir? Sizlerde bu konu hakkında bilgi almak istiyorsanız haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

BEKÇİ MAAŞ ve GÖREVLERİ

İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan çarşı ve mahalle bekçilerinin Türkiye geneli ortalama olarak aldıkları maaş tutarı 3 bin lira civarında olduğu bilinmektedir. Ancak bu tutar mahallenin büyüklüğü, bölgenin batı ili mi doğu ili mi olup olmadığı durumuna göre değişiklik göstermektedir. Peki Bekçi görevleri nelerdir? Buna göre bekçiler bağlı oldukları mahalle sakinlerine zor durumlarda yardım etmek, mahalledeki engellilere yardımcı olmak, taşkınlık çıkaran kişileri olay yerinden uzaklaştırmak, hırsızlık vb. gibi olaylarda ilk müdahaleyi gerçekleştirmek, her hangi bir kişinin canına ya da malına saldıracak kişileri engellemek, suç işleyen kişileri yakalamak, delillerin kaybolmaması için gereken tedbirleri almak, vazife süresi içinde şüphelendiği ya da duyduğu şüpheli olayları kolluk kuvvetlerine bildirmek, trafiğe mani olan araçları uyarmak, uyuşturucu satışının yapıldığı fuhuşun gerçekleştirildiği ya da yasa dışı yerlerin tespiti durumlarını kolluk kuvvetlerine bildirmek bekçilerin görevleridir. Sizlerde bekçi alımı ilanlarını takip etmek istiyorsanız hemen aşağıdaki linki takip ederek detayları öğrenebilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI ve HABERLERİ

Editör: TE Bilisim