Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, son günlerin en çok konuşulan konuların başında gelen KPSS ve taşeron ile ilgili konuştu. Sarıeroğlu,” Ben hayatımda KPSS'ye girmemiş birisini”dedi.

Türkiye ihracatçılar Meclisi tarafından organize edilen” Türkiye ihracat haftası” programında konuşma gerçekleştiren Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'de bir KPSS gerçeği var açıklaması yapan Bakan Sarıeroğlu,” gençlerimiz maalesef almış oldukları eğitimlerden sonra iki yıl boyunca ellerine kapanarak KPSS sınavına hazırlanıyorlar. Bizim amacımız gençlerimizi girmiş oldukları Bu durumun içinde çıkarmak. Ülkemizin çiftçiye de, işçiye de  htiyacı olduğu gibi bizim mühendislerimiz de  fabrikalarımızda çalışmasına ihtiyacımız var. Yani açıkçası gençlerimize her alanda ihtiyaç duyuyoruz. Biz gençlerimizi bu durumdan hep birlikte çıkarmamız gerekir, Bu konuyla ilgili çalışmalarımızda daha etkili bir şekilde yürütülecek. 

Taşeron konusuna da konuşmasında değinen Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,” taşeron konusu çok güncel bir konu, bu konu ile ilgili Sayın Başbakanımız zaten grup toplantısında gereken konuşmayı yaptı. Kamu boyutu konusunda inşallah yakın zaman içerisinde bunu bitmeden konuyla ilgili önemli bir aşama kaybetmiş olacağız. Engelli kardeşlerimizin de bizlerden atanma talepleri olmuştu üçüncü atama olarak. Biz göreve gelir gelmez 2. atamalarına yaptık.  Ancak bazı teknik  kısıtlamalarla birlikte sorunlar oluştu. Son gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında ortaya konulan sunumdan sonra ek olarak 5 Bin engelli kardeşimize atama imkanı sağladık. Bu atamaların yarısını 2018'in ilk çeyreğinde diğer yarısını ise 2018'in son çeyreğinde yapmayı düşünüyoruz”dedi.