24 Haziran 2018 tarihinde bilindiği üzere Türkiye çifte seçime gidecek ve hem milletvekili hemde Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek. Milletvekili seçiminde şartları sağlayan ve yurt geneli topluluk kurabilen partiler seçime katılabilmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de bulunan partilerin desteklemesi ya da adayların 100 bin imza toplaması gerekmektedir.

Buna göre Cumhurbaşkanlığı adaylığında Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnceyi ve Halkların Demokrasi Partisi ise Selahattin Demirtaş'ı destelemektedir. Diğer dışarıdan adaylar ise 100 bin imza toplayarak seçime katılabilecek.

DOĞU PERİNÇEKTE ADAY OLDU

Cumhurbaşkanlığı seçiminde imza toplama işlemleri bugün saat 20.00'a kadar sona erecek. Şu ana kadar Meral Akşener 250 bine yakın imza ile en çok imza toplayan aday konumunda iken, Temel Karamollaoğlu 160 binden fazla imza ve Doğu Perinçek ise 110 bin civarı imza toplamıştır. Diğer aday olacağını belirten Vecdet Öz ise 3 bin civarı imza toplayabilmiştir.

Bugün imzalar oranlarında ciddi bir değişiklik olmaz ve Vecddet Öz akşama kadar 100 bin imza toplayamazsa Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran'da adaylar Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu veya Doğu Perinçek için oy kullanabilecektir.