Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapmak üzere bu sene içerisinde toplam 17 bin bekçi alımı yapılacak. İlk olarak sayı 7 bindi fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile sayı 17 bine yükseltildi.

Buna göre ilk aşama olarak 7 bin kişilik ilanın en kısa süre içerisinde İl Valilikleri tarafından hazırlanarak resmi internet siteleri üzerinden kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Ancak bilindiği üzere bekçi alımlarında yaş şartı ve ikametgah şartı aranmaktadır. Adaylar yaş ve ikametgah şartının kaldırılmasını talep etmektedir.

YAŞ ve İKAMETGAH ŞARTI ESNETİLECEK Mİ?

Buna göre İl Valiliklerinin yayımlamış olduğu ilanlar da yaş şartı ve ikametgah şartı aranabilmektedir. Yaş şartı 30 yaşını doldurmamış olmak ya da 31 yaşından gün almamış olarak aranıyor. Fakat pek çok 31 yaşından gün almış ya da 31 yaşından büyük kişi bekçi alımı ilanına başvuru yapabilmek istediğini dile getirmektedir

Yine ikametgah şartının bu sene ki ilanlar da olup olmayacağı net olarak bilinmiyor. Geçtiğimiz sene yayımlanan ilan da ikametgah şartı arandı. Öyle ki herkes sadece kendi ilindeki bekçi alımlarına başvuru yapabildi. Bu sene ki alımlar da ikametgah şartının aranmama durumu mevcut ancak yine de İl Valilikleri tarafından yayımlanması beklenen ilanlara bakılması gerekiyor. Adaylar ikametgah şartının kaldırılmasını talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim