Türkiye geneli il Valilikleri resmi internet sitesi aracılığı ile yayımladıkları ilanlar ile bekçi alımı yaptığını kamuoyuna duyurmaktadır. Buna göre bekçiler gerekli müracaatlarını yapmakta ve görev yaptığı mahalle hangi kuruma bağlıysa Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam etmektedir.

Buna göre geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete aracılığı ile önemli bir duyuru yayımlandı ve bekçi alımı başvuru şartlarının değiştirildiği belirtildi. Peki bekçi alımı aranacak şartları nedir, bekçi alımı ilanına kimler başvuru yapabilir? Tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

YENİ ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Resmi Gazete aracılığı ile yapılan açıklamaya göre bundan sonra bekçi alımlarında Türk vatandaşı olmak, askerliğini yapmış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya engeli olmamak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, sicili belirli suçlardan fazla dolu olmamak, uyuşturucu alkol vb. gibi madde kullanmıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranacaktır.

Önümüzdeki süreçler içerisinde il Valilikleri tarafından kamuoyuna çok sayıda bekçi alımı ilanlarının yayımlanması beklenmektedir. Bekçi alımlarından haberdar olmak için İşin Olsa sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ilk sizler haberdar olabilirsiniz.

KAÇ BEKÇİ ALIMI YAPILACAK? ALIMLAR NE ZAMAN?