Başkentte trafiğin çözülmesi ve yolcuların bir noktadan diğer bir noktaya hızlı bir şekilde taşınabilmesi için hem yer altı hemde yer üstünde çalışmalar yapılmaya devam ederken pek çok noktaya tren rayları döşendi ve Ankaralıların merak ile beklediği Başkentray sonunda hizmete girdi.

Buna göre Başkentray 12 Nisan 2018 saat: 11.00 itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımı ile seferlere başladı. Peki Başkentray ne zamana kadar ücretsiz olacak? Başkentray öğrenci ve tam bilet fiyatları ne kadar? Ankarakart ile Başkentray'a binilir mi?

BAŞKENTRAY TÜM DETAYLARI

Başkentray 12 Nisan 2018 tarihi itibari ile hizmete girdi. Peki Başkentray ne zamana kadar ücretsiz olacak? Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile Başkentray'ın 23 Nisan dahil olmak üzere bu tarihe kadar ücretsiz olacağı belirtildi. İlk aşamalarda tren 15 dakikada bir kalkacak ve daha sonra yolcuların alışması, yolcu sayısının artması ile seferler 5 dakikaya kadar kısaltılacak.

Başkentray'a Ankarakart ile binilir mi? Bilet fiyatları nedir? Buna göre Başkentray'a Ankarakart ile binebilirsiniz normal tarifler gibi öğrenci 1.75 TL ve tam 2.5 TL olacak. Başkentray güzergahı ise Sincan ile Kayaş arasında olacaktır.