Ülkemizde bilindiği üzere pek çok eylemde cam filmli araçlar kullanıldığı için hükümet bu konu hakkında yeni bir karar aldı ve araçlarda cam filmi kullanımının yasaklandığı belirtildi. Bu yasaktan sonra çok sayıda kişi kendisi ya da oto tamir dükkanları vasıtası ile araçlarında bulunan cam filmlerini kaldırırken pek çok kişi de trafik polisleri tarafından cam filmi cezaları aldı.

Şikayetlerin artması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve cam filmi yasakları hakkında bir çözümün bulunması gerektiği konusunda gerekli talimatını verdi. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir yönetmelik yayınlanana kadar cam filmi cezasının yazılmayacağını belirtti. Peki daha önceden yazılan cam filmi cezalarına ne olacak, cam filmi cezaları iptal edilecek mi, cam filmi cezaları ödenecek mi? İşte bu soruların cevabı belli oldu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI DUYURDU!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından cam filmine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklama da cam filmi yasağına ilişkin kesilen cezalara ilişkin her hangi bir af uygulanmayacağı belirtildi. Buna göre cam filmi cezası alan kişilerin cezalarını ödemesi gerektiği ve cezaların iptal edilmeyeceği öğrenildi. Tabi ilerleyen günlerde bu durum hakkında değişiklikler olabilir.