Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro hakkında müjdeleyici bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile taşerona kadro verileceği ve çalışmaların bu sene içerisinde tamamlanacağı duyurulmuştu.

Yine geçtiğimiz gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan da konu hakkında müjdeleyici açıklama yapılırken bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından taşerona kadro hakkında yeni bir açıklama daha yapıldı. Peki başbakan neler dedi, taşerona kadro ne zaman verilecek.

KADRO BU SENE VERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım taşerona kadro tarihi hakkında açıklama yaptı fakat net olarak kadronun hangi tarihte verileceğini açıklamadı. Bunun yerine taşerona kadro çalışmalarının devam ettiği, bu sene sonuna kadar yasanın çıkartılacağı ve önümüzdeki süreçte konunun bakanlar kurulunda görüşüleceğinden bahsedildi.

Buna göre taşerona kadro yasası bekleyenler artık müjdeli bir haber almış oldu. Bu sene sonuna kadar taşeron işçilere kadro verilecek ve artık daimi işçi statüsünde istihdam edecektir. Bilindiği üzere taşeron işçilerin işten çıkartılma durumları çok kolaydı ancak işçilerin kamuya alınması ve kadro verilmesinden sonra artık bu kişiler kendilerini devlet güvencesi altında bulacaktır. Taşerona kadro açıklamaları geldikçe paylaşacağız.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim