Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan dolayı bilindiği üzere Türkiye'ye yaklaşık 3 milyondan fazla kişi yerleşmiştir. Bu kişilere her ne kadar hükümet maddi, sağlık ve eğitim konusunda yardım ediyor olsa da yine istihdam anlamında da yeni kanunlar çıkarılmaktadır.

Şu anda ülkemizde çalışma izni olmayan Suriyelilerin kaçak olarak çalıştırılması yasak fakat pek çok iş veren bu kurala uymadığı için iş yerlerinde neredeyse yarı fiyatına Suriyeli çalıştırmaktadır. Bu durum hem ülke ekonomisin hemde kendi vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Ülkemizde iki senedir Suriyelilerin çalışma iznine yönelik önemli çalışmalar yapılmaktadır.

15 BİN 22 SURİYELİYE İZİN VERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da iki senede toplam 15 bin 22 Suriyeliye çalışma izninin verildiği belirtildi. Çalışma iznine sahip olan Suriyeliler farklı sektörlerde, mesleğine ya da niteliğine göre sigortalı olarak çalışabilmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklama da 15 bin 22 Suriyeli'ye çalışma izni verildi ve konu hakkında halen çalışmalar devam ediyor. Tabi daha kaç kişye çalışma izni verilecek ve yeni olarak ne gibi çalışmalar yapılacak bilinmiyor ancak yakın zamanda konu hakkında çalışmalar yapılacaktır.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim