Her sene giderek öne alınan Kurban Bayramı bu sene Ağustos ayının son gününde yapılacak düşünceleri belirtilirken sonunda konu hakkında Bakan Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Buna göre Kurban Bayramının ne zaman olacağı ve Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı öğrenildi.

Bakan Numan Kurtulmuş Kurban Bayramı tarihi hakkında kesin tarih verdi ancak Kurban Bayramı tatili hakkında olası tahmini rakamları verdi. Fakat yinede şimdiden akıllarda bayram tatilinin kaç gün olacağı şekillendi.

KURBAN BAYRAMI AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklama da Kurban Bayramının 31 Ağustos 2017 Arife günü başlayacağı belirtildi. Arife günü kamu personellerine öğleden sonra yarım gün resmi olarak izin verilecek.

Kurban Bayramı ise 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek yani bu sene Kurban Bayramı Arife günü ile beraber toplam 4 gün sürmüş olacak. Peki Bakan Numan Kurtulmuş Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı hakkında ne gibi açıklama da bulundu.

Bakan Numan Kurtulmuş Kurban Bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm gün, 31 Ağustos Kurban Bayramı Arife gününün yarım gün ve 1 Eylül - 4 Eylül tarihlerinin ise tam gün tatil olacağını belirtti. Ancak görüşmeler sonucunda 28 Ağustos - 29 Ağustos ve 31 Ağustos'unda resmi tatil olarak sayılabileceği belirtildi. Eğer öyle olursa 26 Ağustos - 4 Eylül 2017 tarihlerinde Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ