Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat alımlarında bilindiği üzere askerlik şartı aranmakta ve adayın terhisten en fazla 3 yılın geçmesi gerektiği belirtilmekteydi. Ancak Kanun Hükmünde Kararnameler ile JÖH alımların da aranan askerlik terhis şartı kaldırıldı.

KHK ile müjde verildi fakat bir türlü beklendiği gibi yaş şartı esnetilmiş, askerlik şartının aranmadığı Jandarma Özel Harekat alımı ilanı yayımlandı. Peki Jandarma Özel Harekat alımı ilanı ne zaman yayımlanacak, tarih verildi mi?

TERHİS VE YAŞ ŞARTI KALDIRILDI

Pek çok aday askerlik şartı ile yaş şartından dolayı Jandarma Özel Harekat alımına başvuru yapamamaktaydı. Ancak Kanun Hükmünde Kararnameler aracılığı ile terhis şartı kaldırıldı ve yaş şartı da 25'den 27'ye yükseltildi yani pek çok aday için başvuru yolu açıldı. Peki Jandarma Özel Harekat alımı ilanı ne zaman yayımlanacak?

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK

Jandarma Özel Harekat sınıfı için alımlar sürekli olarak yapılmaktaydı fakat gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonar ilanlar duraksatıldı. Buna göre önümüzde ki süreç içerisinde duyurunun yapılması bekleniyor ancak kadrolarda ki doluluk oranları bir hayli arttığı için alımların da azalması ve giderek daha az askeri personel alımının yapılması beklenmektedir.

DİĞER ASKERİ İLANLARI BURADAN İNCELEYİNİZ