Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidecek ve partiler Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarına başladı. Buna göre yine partiler resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalar ile milletvekili aday adaylığı başvurularını duyurdu.

Şu ana kadar hangi partiye kaç kişinin milletvekili olma başvurusu yaptığı rakamsal olarak açıklandı. Peki Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisine toplam kaç milletvekili adayı başvuru yaptı. İşin Olsa ekibi olarak rakamsal olarak detayları sizlere açıklıyoruz.

YAPILAN BAŞVURU SAYILARI

Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin milletvekili başvuru tarihleri 24 Nisan'da başladı ve 2 Mayıs'da sona eriyor şu ana kadar toplam 6 bin 647 aday başvuru yaptı. Ücretler erkekler için 6 bin lira kadın ve gençler 3 bin lira, engellilerden bin 500 liradır. Cumhuriyet Halk Partisi CHP milletvekili başvuruları 30 Nisan'da başladı ve 7 Mayısta sona erecek. Ücretler erkeklerden 10 bin lira, kadınlardan, gençlerden ve engellilerden 5 bin lira isteniyor ekstra olarak dosya masrafı ise bin lira tutuyor. Şu ana kadar ise toplam 550 aday başvuru yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi MHP'nin milletvekili başvuruları ise 26 Nisan'da başladı ve 3 Mayıs 2018'de sona erecek. Ücretlere bakıldığında adaylardan 2 bin 500 lira alınırken engellilerden ücret talep edilmiyor. Şu ana kadar toplam 943 aday başvuru yaptı.