Türkiye bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidiyor. Buna göre erken seçime gidilmesi ile Adalet ve Kalkınma Partisi tüm çalışmalarına hız verdi geçtiğimiz 24 Nisan 2018 tarihinde de milletvekili başvurularını başlattı.

Buna göre Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'den milletvekili olmak isteyen adaylar 24 Nisan 2018 tarihinden bu yana başvurularını yapıyor ve son başvurular 29 Nisan 2018 olarak bilinmektedir. Başvurularını yapan adaylar ücretlerini gerekli banka hesaplarına yatırması ya da il başkanlıklarına elden ödeme yapması gerekmektedir. Şu ana kadara AK Partiye yapılan milletvekili adaylığı başvuru sayısı açıklandı.

BAŞVURU SAYILARI DUYURULDU!

24 Nisan 2018 tarihinden bu yana Adalet ve Kalkınma Partisine toplam 3 bin 500 aday milletvekili olabilmek için başvurularını gerçekleştirdi. Bilindiği üzere milletvekili adaylığı için adayların ücrette ödemesi gerekmektedir. Buna göre geçtiğimiz günlerde duyurulan ücretlere bakıldığında erkek adaylar için 6 bin lira, kadın adaylar için 3 bin lira ve engelli adaylar için bin 500 lira milletvekili adaylığı ücreti bulunmaktaydı.

Adalet ve Kalkınma Partisine milletvekili adaylığı başvurusu yapanların gerekli ödemelerini de banka hesaplarına ya da il başkanlıklarına gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurular 29 Nisan 2018 tarihinde sona ermekte olup erken seçime bir süre kala hangi adayın hangi ilden kaçıncı sıra milletvekili adayı olacağı hakkında duyuru da yapılacaktır.