Amerika Birleşik Devleti ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından terör örgütü denilmeyerek IŞİD'i Suriye'de bitirmek için kara gücü olarak kullanılan YPG'ye bilindiği üzere verilmeyen imkanlar yok. Zırhlı araçlar, ağır silahlı ve son teknoloji ürünler derken ABD'den şimdide flaş bir karar kamuoyuna duyuruldu.

ABD - Türkiye görüşmelerinde Türkiye YPG'ni terör örgütü olarak belirtmekte ancak çevirmenler YPG'ye terör örgütü dememektedir. Türkiye YPG'nin PKK'nın Suriye kolu olarak uzun süredir belirtmektedir. ABD'den alınan karar doğrultusunda YPG'nin ismini değiştirmesi talep edildi.

YPG'nin Adı SDG Oldu

Amerika Birleşik Devletleri tarafından YPG'ye yapılan çağrıda ismini SDG olarak değiştirilmesi talep edildi. YPG tarafından istek geri çevirilmeyerek PKK'nın uzantısı olan YPG'nin ismi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olduğu kamuoyuna duyuruldu.

BU NEDEN YAPILDI

Türkiye Suriye Demokratik Güçleri (SDG), YPG, PKK, PYD örgütlerini isim ayırt etmeden terör örgütü olarak belirtmektedir peki ABD bunu neden yaptı. Türkiye için SDG PKK'nın üstünün kapatılması için kurulmuş olan bir örgüt olarak bilinmektedir.

ABD'nin buradaki asıl amacının ne olduğu bilinememektedir. Ancak Türkiye'nin tüm kamuoyuna sürekli olarak YPG'nin terör örgütü olduğunu söylemesi bazı kişileri inandırmış olabileceğinden örgütün isminin temizlenmesi için adının SDG olarak değiştirilmiş olabileceği tahminleri yapılmaktadır.

TÜM HABERLERİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim