Taşeron işçilerin kadroya geçişlerine ilişkin düzenlemeler 2017 bitmeden tamamlanarak, 696 sayılı kanun hükmündeki kararname yayımlandı. Böylece yıllardır kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunları çözülmüş oldu. Kadro bekleyen bazı çalışanlar ise kadroya geçememekten dolayı üzgün. KİT’lerde çalışan 50 bin işçi kadroya geçemeyen çalışanlar arasında yer alıyor. Ne zaman kadroya geçeceklerini ya da kadroya geçip geçmeyeceklerini Türk İş Sendikasına sordular. Genel Başkan konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı ve bölge müdürlüklerini Ankara’ya çağırdıklarını, düzenleme ile ilgili KİT çalışanlarının kadro taleplerini de ilgili Bakanlıklara ileteceklerini duyurdu. Sendikalar birçok kadro dışı kalan çalışanların taleplerini gündeme getirerek sorunların çözümü için çaba sarffediyor.

KİT’lerde çalışan işçiler yoğunluk olarak çalıştığı kurumlardan TEDAŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri, TCDD, Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Çaykur, DHMİ ve BOTAŞ. Kurumlarında 50 bin işçi personele dayalı hizmet alım ihalesi ile çalışamadıkları için kadroya geçemiyor.

KADROYA GEÇİŞTE SON GÜN NE ZAMAN?

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerine ilişkin olarak başvuru süreci 2 Ocak 2018 tarihinde başladı. 10 gün boyunca sürecek olan başvuruların son tarihi ise 11 Ocak 2018. Yani işçilerin kadroya geçişi için son başvuru yarın alınacak.

Kadro talebi bulunan KİT’lerde çalışan işçilerin kadroya geçiş süreci ile ilgili bir gelişmeleri işin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Mobil uygulamamızı indirerek yeni gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.