Ülkemizin dört bir yanında bulunmakta olan belediye başkanlıkları bilindiği üzere kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere zabıta personeli alımları gerçekleştirmekte olup zabıta alımı ilanları yayımlamadan ihtiyaçlarını kontrol etmekte ve ilanları Devlet Personel Başkanlığının onayına gönderilmektedir.

Şu anda belediyelerin bünyesinde binlerce zabıta görev yapmaktadır. Zabıta pozisyonu pek çok aday tarafından sevildiği için tercih yapılan meslekler arasında yer alıyor. Peki 2018 yılı zabıta alımları yapılacak mı? 2018 yılında zabıta alımları ne zaman yapılacak? Merak ile beklenmekte olan bu soruların yanıtlarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere iletiyoruz.

2018 ZABITA ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ülkemizde yüzlerce farklı belediye başkanlığı bulunduğu için bu senede 2018 yılında zabıta alımlarının yapılması beklenmektedir. Peki zabıta alımları ne zaman yapılacak? Buna göre zabıta alımları bilindiği üzere artık merkezi yerleştirme atamaları ile yapılmakta olup alımlarda bu tarih de gerçekleştirilmektedir.

Yani 2018 yılı için zabıta alımları büyük bir ihtimal ile KPSS 2018/1 atamalarında yapılacaktır. Peki KPSS 2018/1 atamaları ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/1 atamaları hakkında her hangi bir tarih duyurusu yapılmadı ancak İşin Olsa ekibimizin tahminine göre alımların Haziran ya da Temmuz ayı civarında yapılması beklenmektedir.