Bu sene polis alımı yapılacak mı? Emniyet Genel Müdürlüğü kaç polis alımı gerçekleştirecek gibi sorular artmaya başlarken geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Meslek Yüksekokulunda mezun olacak polis adaylarına pek çok konu hakkında bilgiler verdi.

Polis alımı ilanı bekleyen adaylara da müjdeli bir haber veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin polis alımı ilanı hazırlıklarında olduklarını belirtti. Peki başvuru şartları belli oldu mu? Aranacak şartlar nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis alımı ilanı hazırlıkları devam ediyor ve yakın zamanda ilan yayımlanabilir. Peki başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lisans mezunu olmak
Erkekler için 28, Kadınlar için 30 gün almamış olmak
Erkekler için 167, Kadınlar için 162 cm ve üzeri boya sahip olmak
Mahkum olmamak
Madde tedavisi görmemiş olmak
KPSS için belirlenecek taban puanı almış olmak
Silah taşımaya engel olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar genel olarak polis alım ilanların da aranmakta olan şartlardır. Lisans mezunu olma şartı genel olarak aranmaktadır ancak adaylar bu şartın kaldırılmasını ve yaş şartının da esnetilmesini istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis alımı ilanı yayımlandığında sizlere bilgi vereceğiz. Başvuru şartları o zaman daha detaylı belirtilecektir.
Editör: TE Bilisim