Kötü ve ekonomik bir krizden geçen Yunanistan'da vatandaşlar yeniden sandık başına gitti.Yunanistan'da seçmenler bu sabah 07.00'de son 8 ay içinde üçüncükez sandık başına gitti.Yapılan son anketlerde bakıldığında tek başına iktidarın olmayacağı ve ülkeyi koalisyonun beklediği görünüyor.

KOALİSYON YOLDA

Yunanistan'da yaklaşık 9,8 milyon seçmen, 300 milletvekilini belirlemek için bugün sandık başında. 19 partinin katıldığı seçimde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 19.00'da sona erecek. 

5 Ocak'taki erken genel seçime katılım oranının yüzde 63,6 olduğu Yunanistan'da bu seçimlerde katılım oranının düşük olması bekleniyor. Seçimlere katılan 19 partiden 7'sinin yüzde 3'lük seçim barajını aşarak meclise girmesi bekleniyor. 

Parti liderlerinin seçim vaatleri arasında ise ekonomi öne çıkıyor. Seçim kampanyaları, Avrupalı kreditörlerin yardım anlaşmaları karşılığında istediği reformlara destek verenler ve vermeyenler olarak iki boyutta sürüyor.

SYRIZA lideri Aleksis Çipras, Avrupalı kreditörlerle yeniden müzakereye sıcak bakarken Yeni Demokrasi Partisi lideri Evangelos Meymarakis, müzakerelerin ortak bir heyetle yürütülmesini savunuyor.Hürriyet