Geçtiğimiz seneden beri ülkemizde bulunan 11 milyon emekliye verilecek olan promosyon ücreti hakkında görüşmeler yapılmaktadır. Bu promosyon ücretlerinin ne kadar olacağı merak ile beklenmekte olan konular arasında yer alırken sonunda promosyon ücretleri belirlendi.

Kamu Bankaları Promosyon Ücretleri

Buna göre maaşını kamu bankalarından alan emekliler aşağıda ki rakamlar ile ücretini alacak.
Buna göre emekli maaşı bin liranın altında olanlara bankaların 300 lira, emekli maaşı bin lira ile iki bin lira olanlara 375 lira ve emekli maaşı 2 bin lira ve üzeri olanlara 450 lira promosyon ödemesi bekleniyor. Tablo olarak aşağıya sunulmuştur.
 
Alınan Maaş Promosyon Ödemesi
1.000 Lira ve Altı 300 Lira
1.000 - 2.000 Lira 375 Lira
2.000 Lira ve Üstü 450 Lira

Yukarıda ki tabloda promosyon ödemelerinin kamu bankaları ile anlaşmalar doğrultusunda yapılmıştır. Emeklilerin büyük çoğunluğu maaş ödemesini Ziraat Bankasından ve geriye kalanlar ise Vakıfbank ile Halkbank'tan almaktadır. Tabi özel bankalardan da maaşını alan oldukça fazla emekli bulunmaktadır.

Özel Bankalar Promosyonları Artırabilir

Hükümet promosyon ödemesi konusunda özel bankalar ile görüşmeye devam ediyor. Promosyon ücretlerini artırmak isteyecek olan özel bankaların bazı kaynaklarda 950 liraya bazı kaynaklarda ise bin liraya kadar promosyon ödemesi yapacağı belirtilmektedir. Buna göre özel bankalara kamu bankalarına göre 100 - 300 lira arasında daha fazla ödeme yapabilir. Söz konusu ödemeler 3 yıllıktır. Yani emekliler 3 yılda bir kere yukarıda belirtilen tutarlarda promosyon ödemesi alacak.