Ülkemizde bilindiği üzere kadınların iyi mevkilere gelebilmeleri, sahada aktif olarak görev yapabilmeleri ve sadece erkeklerin çalışma alanı olduğu yerlerde de çalışabilmeleri için önemli projeler yürütülmeye devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından kadınlar için bir müjdeli haber daha verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama da OPET bünyesinde görev yapmak üzere toplam 3 bin 500 kadına istihdam imkanı verileceği belirtildi. Peki kadınlar hangi alanlarda çalışacak, başvurular nasıl ve nereye yapılacak tüm detayları siz değerli okurlarımıza açıklıyoruz.

BAKANLIK DESTEKLEYECEK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama da OPET ile birlikte Kadın Gücü projesinin yapılacağı bu projeyi Bakanlığın destekleyeceği ve aktif sahada çalışacak 3 bin 500 kadına iş imkanı sağlanacağı duyuruldu.

İlanlar OPET tarafından hazırlanarak Türkiye İş Kurumu İŞKUR aracılığı ile yayımlanması ve kadınlarında İŞKUR üzerinden başvurularını yaparak ilgili pozisyonlara yerleşmesi beklenmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı duyurusu ile kadınların pek çok alanda çalışabileceği belirtilirken yakın zamanda petrol sahalarında aramalar yapan ve yüzlerce metre yükseklikteki elektrik direklerini tamir eden kadın çalışanların olabilmesinin mümkün olduğunu duyurdu. Yani kadınların yakın gelecekte aktif sahada daha sık karşımıza çıkması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim