Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sanayi siteleri hem belediyelerin ekonomisine geniş katkıda bulunuyor hemde yüz binlerce işçinin istihdam etmesi konusunda katkı sağlamakta olup Mehmet Öztürk bugün Antalya'da bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi hakkında önemli bir duyuru yaptı.

Şu anda Antalya Akdeniz Sanayi Sitesinde 15 bin çalışanın bulunduğunu belirten Öztürk Akdeniz sitesinde çalışmak üzere eleman bulma konusunda zorluklar yaşadıklarını ve meslek liselerin ilgili bölümlerini bitiren kişilerin yüzde 80'inin okulları ile ilgili mesleklere girmediklerini ve farklı alanlarda çalıştıklarını ifade etti.

BİN 600 İŞÇİ İHTİYACI VAR!

Mehmet Öztürk tarafından yapılan açıklama da Antalya Akdeniz Sanayi Sitesinde bulunan 2 bin 500 iş yerinde en az bin stajyer işçi ve 600 nitelikli işçi toplam bin 600 personel ihtiyacının olduğunu belirtti. Stajyerlere sigortanın yapıldığı ve asgari ücretin üçte biri maaşın verildiğini belirten Mehmet Öztürk nitelikli işçilere 4 bin liraya kadar maaşın verildiğini belirtti.

Yapılan açıklamadan sonra İşin Olsa ekibi olarak bizlerde ilgili konuyu gündeme taşıdık. Buna göre Antalya Akdeniz Sanayi Sitesinde nitelikli işçiye 4 bin liraya kadar maaşın verildiği iddia edilmiş olup ilgili sektörde çalışmak isteyen adayların Akdeniz Sanayi Sitesine giderek ya da buradaki iş verenler ile görüşme yaparak detayları öğrenmesini önermekteyiz.

Editör: TE Bilisim