Ülkemizde görev yapmakta olan personellere pozisyonlarına göre ek göstergeler gösterilmekte ve buna göre ilgili kişiler emekli olduklarında ikramiyeler almakta emekli maaşları da buna göre belirlenmektedir. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri için ek göstergelerinin 3600'e yükseltileceği duyurulmuştu. Ek göstergelerin artırılması haberi pek çok kişinin kafasını karıştırdı. Peki 3600 ek gösterge ile emekli maaşlarında, emekli olunduğunda alınan ikramiyeler de ne gibi değişiklikler yapılacak?

EK GÖSTERGE İLE NELER DEĞİŞECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri için ek göstergelerinin 3600'e yükseltileceğini açıkladı. Buna göre bu meslekte görev yapmakta olan personeller emekli olduklarında görev yıllarına göre değişken olmak üzere alacakları ikramiyelerde 10 bin - 23 bin lira arasında artış meydana gelecektir.

Buna göre örneğin 2200 ek gösterge ile emekli olan bir hemşire 2 bin 350 TL civarında maaş almaktadır. Eğer ek gösterge 3600'a yükseltilirse maaş emekli olduğunda 3 bin lira seviyesine yükselir. 25 yıl görev yapan bir polis emekli olduğunda 2 bin 600 TL maaş alırken ek göstergenin 3600 olması durumunda emeklilik maaşı 3 bin 200 TL olacaktır. Aynı tutarlar din görevlisi içinde geçerlidir.

Yine 25 yine görev yapan bir öğretmen emekli olduğunda 2 bin 400 TL maaş almakta iken ek göstergelerin 3600'e yükseltilmesi ile öğretmen emekli olduğunda 3 bin 200 lira civarında maaş alacaktır. Yani emeklilerin 3600 ek gösterge ile daha fazla maaş alması durumu olacaktır.

Editör: TE Bilisim