İnternetin yeni fenomeni olan Slime hamurunu evinizde kendi malzemeleriniz ile yaparak siz de ek gelir elde edebilirsiniz.

Yeni yıla girdiğimiz günlerde ortaya çıkan slime çılgınlığı gün geçtikçe daha fazla kitlelere ulaşmayı başarıyor. İnsanların Youtube gibi sosyal ağlara yüklediği videolar ile bir marka haline gelen slimeyi, büyükler evde, işte stres atma amaçlı kullanırken küçük çocuklar bu jel kıvamlı oyun hamurunu oyun amaçlı kullanıyor. Böylesine geniş bir kitleye hitap eden slime hamurunu siz de evinizde yaparak ek gelir elde edebilirsiniz.

Ne Kadara Kendi Slimemi Yapabilirim?

Yapacağınız slime kullanacağınız malzemelere, malzemelerinizin kalitesine göre ve kullanım amacına göre farklı fiyatlara mal olabilmekte. Ancak ortalama 40TL kadarlık bir malzeme ile 10 slime oyun hamuru yapmanız mümkün. Slimenin ana malzemesi olan zıpzıp tutkalı toptancısından kilosu 10TL’den satışa sunulmakta. Borax’ı eczanelerden 5TL’ye rahatlıkla temin edebilirsiniz. 5TL’lik borax ile onlarca slime yapabilirsiniz. Çünkü bir çay kaşığı kadarlık borax bir slime için yeterli. Renklendirme için kullanacağınız gıda boyasını aktarlardan 5TL gibi cüzi bir miktara temin edebilirsiniz. Son olarak sabun ve losyon evinizde hazır yoksa 20TL’ye dışarıdan temin etmeniz mümkün. Tüm bu malzemeler ile 10 adet slime hamuru yapabilirsiniz.

Yaptığım Slime Ne Kadara Satabilirim?

Slimelerin fiyat aralığı kullanılan malzeme ve hamurun kalitesine göre farklılık göstermekle birlikte en az 10TL en fazla 50TL’ye müşterilere sunulmakta. Siz de kendi malzemeleriniz ile kendi oyun hamurunuzun fiyat aralığını belirleyip, müşterilerinize sunabilirsiniz. Ancak, 40TL’lik malzeme ile 10 adet slime yapabileceğinizi göz önünde bulundurursak, en az 10TL’den satsanız her slimenizde 6TL kar elde edeceğinizi söylemek mümkün.

Slimemi Nasıl Satabilirim?

Yaptığınız slimeleri satmak için üç farklı yol izleyebilirsiniz. Bir İnstagram hesabı açarak burada farklı renk ve özellikteki oyun hamurlarınızı takipçileriniz ile paylaşıp, kapıda ödeme yöntemi ile aldığınız siparişlere slimelerinizi adreslere gönderebilirsiniz. Bir diğer yol Youtube. Kendi slimelerinize çekeceğiniz videonun hemen açıklama kısmına bir iletişim bilgisi ekleyip, takipçilerinizin size slime siparişi vermesini sağlayabilirsiniz. Üçüncü olarak da e-ticaret siteleri aracılığı ile hazırlayıp, paketlediğiniz slimelerinizi müşterilere belirlediğiniz fiyat aralıları ile gönderebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim