Yüz Bin Adalet Mezunu Kadro Bekliyor

100 bin adalet bölümü mezunu resmen mağdur edildi! Kadro almak onlarında hakkı değil mi? Bu mesele yabana atılacak bir mesele değil. Aman bana yılan dokunmasin bin yaşasın mantığı ile hareket edersek daha nice mağduriyetler yaşarız. Biz KamuHaberim.com olarak onların sonuna kadar yanındayız. Biz Hakk'ın ve Doğrunun her zaman yanındayız!

Onlar seslerini duyurmak için mücadele etmeye devam ediyorlar. Haziran atamasında 5000 kadro istiyorlar! Bu onların yasal hakkı..

Önlisans Programları olan Adalet ve Adalet Meslek Yüksekokulu Programlarının durumunu ve taleplerini içeren bilgiler, mağdurlar tarafından hazırlanmış rapor halinde kamuoyuna sunuldu! Bu raporu sizlerle paylaşıyoruz!

100.000'i aşkın mezunu olan bu bölümün atanmasında, 2012-2014 yılları arasında merkezi alımlarda toplam 750 kadro verilmiştir. Bu kadrolar sadece Adalet Bölümünün 3003 koduna ait değildir, başka bölümlerle ortak tercih edilebilen kadrolardır. .Adalet bölümü mezunları olarak bizler 2014/2 Kasım atamasında verilen 19 kadro ile maalesef mağdur edildik.

100.000'i aşkın mezuna 19 kadro adalet mi?

Bu duruma bakarak size bölüm ve bölümün başarısı hakkında bilgi vereceğiz.

1) 2014 KPSS Önlisans sınavında, sınava giren 776.426 kişi arasından

a) Derece olarak Türkiye çapında ilk 2000 önlisans mezunu arasına 400'den fazla Adalet Bölümü mezunu girmiştir.

b)Bu sınavda 80 üzeri puan alan önlisans adaylarının en az 3002 tanesi Adalet Bölümü mezunudur. Bu sayıyla 3003 Kodlu Adalet bölümü 1. sıradadır.

c)Bu sonuçlar diğer önlisans bölümleriyle kıyaslandığında, Adalet Bölümü diğer bölümlere "açık ara fark atmıştır"

d) 80 üzeri puan alan 2. sıradaki bölüm 3249 Kodlu Bilgisayar ile ilgili bölüm mezunlarına 2012-2014 yılında verilen kadro sayısı 2700 civarıdır. Bu da 2014-2016 yıllarında Adalet Bölümüne 750 kadro verilmesinin yetersiz olduğunu kesin şekilde göstermektedir.

2) Bilindiği üzere Devlet Kurumlarına sadece Merkezi Atama ile alım yapılmamaktadır. Açıktan Atamalar da vardır. Bakanlıklar arasında en fazla Açıktan Atama yapan bakanlık, bizimde ismini taşıdığımız ADALET BAKANLIĞI'dır. ADALET BAKANLIĞI Açıktan Atama olarak;

1 Zabıt Katipliği (İcra Katipliği ve CTE Katipliği de bu alımlarla aynı özelliktedir)

2İnfaz Koruma Memuru

3 Mübaşir

4 Şöför, tekniker

Alımı yapmaktadır. Bu alımları yaparken adaylar Mülâkatlara tabi tutulmaktadır. Mülakat yapılırken Başbakanlığın Ve Hakimler ve Savcılar Kanununun Mevzuatındaki hükümler uygulanmaktadır. Size ekli dosyalarda yollayacağımız bu mevzuat ve kanunlarda, yapılan mülâkatlarda açıkça Adalet ve Adalet MYO mezunlarına "öncelik hakkı" tanınması hükmü bulunmaktadır. fakat size yollayacağımız diğer ekli dosyalarda, yapılan mülâkatlarda bu hükmün uygulanmadığını ve Adalet ve Adalet MYO mezunlarının nasıl elendiğini göreceksiniz.

3) Bu başarılarımıza ve aldığımız Hukuk Dili ve Resmi Yazışma, Memur Hukuku, İnfaz Hukuku, Kalem Mevzuatı, UYAP gibi dersler içeren hukuk ağırlıklı eğitime rağmen, sizden mağduriyetimizi ve sesimizi duyurmanız için istediğimiz şeyler şunlardır;

a) Merkezi atamalarda, KPSS'de derece yapmış bölüm olarak en az 5000 kadro istiyoruz.

b) Adalet Bakanlığı'nın yaptığı Açıktan Atamalardaki mülâkatlarda, kanun ve mevzuatta geçen ve uygulanmayan maddelerin, lehimize olarak uygulanmasını istiyoruz.

4) Yukarıdaki saydığımız duruma bakarak istediğimiz fazladan bir hak değil, uygulanmayan mevzuatlardaki hak mahrumiyetimizin giderilmesidir.

Ayrıca nasıl Sağlık Bakanlığı atamalarında nasıl Sağlık ile ilgili bölümlerden alım yapılıyorsa, Adalet Bakanlığı'nın atamalarında da Adalet Bölümlerinin tercih edilme ve alınma zamanı çoktan gelmiştir. Yüksekokul ve Aöf fakültesindeki kontenjan artışları yeterli mezun ve memur adayı sayısını sağlamıştır.