Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM bilindiği üzere aldığı karar ile bundan sonra sınavlar için belirlemiş olduğu tarihlerden hariç bir de geç başvuru tarihi duyurmaktadır. Yani adaylar sınav başvuru tarihini unutmaları ya da sınava girmeyi düşünüp daha sonrasında girmeyi düşünme fikri olgunlaştığında ÖSYM tarafından belirlenen geç başvuru tarihlerinde müracaatlar yapılabilmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile bu sene lisans mezunu ya da lisans öğrencilerinin katılabildiği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS için başvurular alındı. Başvuruların sona ermesi ile başvuru yapmayan ya da unutan adaylar geç başvuru tarihini takip etmeye başladı. ÖSYM bu konu hakkında önemli bir duyuru yayımladı.

BAŞVURU ve ÖDEME UYARISI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuru da 2018 yılında düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ve Genel Kültür ile Genel Yetenek sınavı için geç başvuru tarihinin 6 Haziran 2018 olduğu adayların bu tarihte ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile müracaatlarını yapmaları gerektiği ve başvuruların aynı tarihte saat 23.59 itibari ile sona ereceğini duyurdu. Yani adayların bu tarihte başvurularını yaparak ödemelerini hızlı bir şekilde yapması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim