Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 11 Temmuz 2017 akşam saatlerinde merakla beklenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve üniversite yerleştirme puanları kamuoyuna duyuruldu. Buna göre milyonlarca veli ve öğrencinin beklediği haber açıklanmıştı.

Üniversite yerleştirme puanı ile sıralamaların duyurulması ile öğrenciler şimdi hangi üniversiteyi tercih yapsam diye düşünürken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Gelen açıklama ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başarı sıralamasının değiştirildiği duyuruldu.

BAŞARI SIRALAMALARI NEDEN DEĞİŞTİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Lisans Yerleştirme Sınavı ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı başarı sıralamalarının neden değiştirildiği duyuruldu. Buna göre 2 bin 413 adayın LYS puanına eklenen okul başarı puanında kesinti yapılmadığı, 6 bin 751 öğrencinin YGS puanına eklenen OBP'de kesinti yapılmadığı ve yine 23 adaya ise ek puanların uygulanmadığı tespit edildi.

Haksızlıkların önüne geçilmesi için harekete geçen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tüm hataları gidermek için çalışmalarını başlattı ve tüm sıralamaları düzenledi.Buna göre binlerce adayların sıralaması yükseldiği gibi yine Okul Başarı Puanında kesinti uygulanan adayların ise LYS, YGS başarı sıralamalarında değişiklik yapıldı. Adayların LYS ile YGS puanlarında her hangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Yeni Başarı Sıralaması - https://sonuc.osym.gov.tr