Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminin geliştirilebilmesi için önemli çalışmalar yapmaya devam ederken ailesinin durumu iyi olmayan öğrencilere de brs ve parasız yatılılık imkanı vermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim, ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere 3 ayda bir burs vermektedir. Paralı yatılılıkta kalan öğrencilerden ise aylık olarak ödeme alınmakta olup hem burs alıp hemde paralı yatılı olarak eğitim gören öğrencilerin ödeme konusunda zorluklar yaşayabildiğini düşündüğü için sistemi değiştirme kararı aldı.

BURSLAR HER AY YATACAK!

İlköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki ülkemizde 259 bin 465 öğrenci 3 ayda bir burs almaktadır. Artık bu öğrencilere 3 ayda bir değil her ay düzenli olarak burs verilecektir. Fakat burs ücretleri artacak mı bu konu hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Yine paralı yatılı olarak eğitim görmekte olan öğrencilere de müjdeli haber geldi. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra paralı yatılım eğitimlerine son verileceği ve Türkiye geneli tümü ile parasız yatılı eğitime geçileceği duyuruldu. Ailesinden uzak öğrenciler ücretsiz yurt imkanı alabilmek için parasız yatılılık sınavlarına katılmaktaydı. Bu sınavı kazanamazsa öğrenciler paralı yatılı olarak kalmaktaydı. Artık paralı yatılılık sistemi de kaldırılmış oldu.