Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene en az lise mezunu adaylara Lisans Yerleştirme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavından baraj puanı olan 180 ve üzeri alan öğrenciler katılabilmektedir.

Bilindiği üzere bu sene yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 10 Haziran - 11 Haziran 2017 ve 17 Haziran - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlendi. Adaylar heyecan ile sonuçların açıklanmasını bekliyor.

ÖSYM TARİH AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan açıklama da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının 11 Temmuz 2017 tarihi itibari ile açıklanacağı belirtildi. Buna göre sınav sonuçlarının okunmasınad her hangi bir problem olmadığı sürece 11 Temmuz itibari ile sonuçların açıklanması bekleniyor.

24 TERCİH HAKKI

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanması ile adaylar artık üniversite tercih işlemlerine geçecek ve ÖSYM tarafından yapılan olan tercih işlemlerinde adaylara geçen sene olduğu gibi 24 tercih hakkı sunulacaktır. Adaylar Türkiye geneli devlet ve vakıf üniversitelerine tercihlerini yapabilecek ve üniversiteler kontenjanlarına göre başvuru yapan adayların en yüksekten en düşüğe doğru puan sıralamasına göre öğrenci alımı yapacaktır.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim