Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 12 Mart 2017 Pazar günü saat: 10.00'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde kamuoyuna duyuruldu. Sınavda 40 bine yakın aday sınavdan sıfır puan alırken yine 700 bine yakın adayda barajı geçemedi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavından 180 baraj puanı ve üzerini alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurularını yapabilmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 4 Nisan 2017 tarihinde yapılan duyuru ile LYS başvurularının başladığı belirtilmişti. Şu anda başvurular halen sürmeye devam ediyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Lisans Yerleştirme Sınavı başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılmaya devam ediyor. Adayların müracaatlarını yapabilmeleri için YGS'den baraj puanı olan 180 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Adaylar bölümlerine bakılmaksızın sayısal, eşit ağırlık ve sözel bölümlerin LYS sınavlarının tamamına girebilir.

OTURUM ÜCRETİ 40 TL

Lisans Yerleştirme Sınavı bilindiği üzere sayısal bölümü, eşit ağırlık bölümü ve sözel bölümü öğrencileri için farklı farklı oturumlar düzenlenerek yapılmaktadır. Adaylar girmek istedikleri her oturum başı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalardan ya da ÖSYM'nin sitesinden kredi kartı ile 40 liralık bir ücret ödemesi gerekmektedir.

Başvurular 4 Nisan 2017 tarihinde başladı ve adayların 17 Nisan 2017 tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir.

https://ais.osym.gov.tr/