Kredi ve Yurt Kurumu Türkiye geneli yüz binlerce öğrenciye barınma imkanı sağlamaktadır. Her sene KYK tarafından yeni başvurular alınmakta olup geçtiğimiz günlerde yurt başvuru sonuçları açıklandı. Asıl sonuçlar ve yedek sonuçlar açıklanmaya devam ediyor.

Buna göre KYK yurt kazanan pek çok öğrenci ATM'den nasıl para yatırılır, KYK yurt ön kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt kaydı için yurda mı gitmek gerekiyor gibi soruların cevaplarını bilmiyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu soruların yanıtlarını veriyoruz.

KYK YURT KAYIT VE ÖDEME İŞLEMLERİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu sonuçlarına göre yurt kazanan öğrencilerin öncelikle T.C. kimlik numaraları ile ATM'den ya da KYK'nın sitesinden yurt ücretlerini depozito dahil ödemesi gerekmektedir Genel olarak KYK ATM'den yatırılan ücret 500 - 600 TL civarıdır.

Para yatırma işlemini tamamlayan öğrencilerin e-devlet şifresi aracılığı ile KYK sayfasına gelmesi ve yurt için tahhütnameyi onaylaması gerekmektedir. Yurt için tahhütname onayı veren öğrenciler artık ön kayıtlarını yapmış sayılmaktadır. Bundan sonra yurda giriş yaptıklarında öğrenci belgesi, fotoğraf, T.C. kimlik numarası vb. gibi detayları vererek yurtta kesin kayıt işlemlerini yapması gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ