Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile özek sektör ve kamu kurumlarının ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yine ilanlar ile iş bulmak istemeyen adaylar vasıfsız adaylar için İŞKUR iş garantili eğitimler düzenlemektedir. İlgili eğitimler anlaşma yapılan özel firmalar tarafından düzenlenmektedir.

İŞKUR'un izni ile özel firmaların adaylara eğitim vermesi sonucu vasıfsız olan adaylar meslek sahibi olmaktadır. Aday 2 aylık eğitimden geçmekte ve eğimin sona ermesi ile adaya İŞKUR tarafından iş bulunmaktadır. Peki iş garantili eğitim detayları nedir, kimler başvuru yapabilir.

BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR

İŞKUR'un iş garantili eğitimine 18 yaşından büyük adaylar başvuru yapabilmekte olup adayların ilkokul ve üzeri mezunu olması, eğitim görüyor olması ya da çalışmıyor olması gerekmektedir. Farklı firmalar tarafından farklı sektörler için eğitimler verilmekte olup adaylar istediği sektör için eğitimlere katılabilir.

ÜCRET ve KURS DETAYLARI

Kurslara göre eğitim ücretleri değişebilmekte olup İŞKUR tarafından uygun bulunmuş ve açılmış olan eğitimlerin ücretleri 450 TL'dir. Bu ücretler ise İŞKUR'a değil eğitimi verecek olan firmaya verilmektedir. Firma tarafından adaylara 2 ay boyunca eğitimler verilmekte ve eğitim sonucunda belgesini alan adaya iş bulunmaktadır. Bu sayede vasıfsız olan adaylar vasıflı olarak firmalarda istediği pozisyonda çalışabilmektedir.

http://www.iskur.gov.tr/isarayan/kursarama.aspx
TÜM İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ