Üniversiteyi kazanacak olan öğrenci adaylar iş kaygısı duymakta olup yazacakları bölümde çabuk iş bulmayı istemektedir. Her ne kadar iş garantili bölümlerin puanları yüksekte olsa Erzurum Atatürk Üniversitesine yeni bir iş garantili bölüm daha açılıyor. Geçtiğimiz Kasım 2016 ayında Atatürk Üniversitesine ceza infaz ve güvenlik bölümü açılması uygun görülmüştü ancak görüşmeler ancak yapılabildi ve bu bölümün açılması uygun görüldü. Bölüm 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibari ile açılacak.

500 Öğrenci Alınacak

Yükseköğretim Kurulu onayı ile Adalet Bakanlığına alınacak olan personellerin bu bölümden mezun olan öğrenciler tarafından alınması beklenmekte olan ceza infaz ve güvenlik bölümü Erzurum Atatürk Üniversitesine açılacak. 2017 - 2018 eğitim öğretim döneminde adaylar eğitimlerine başlayacak.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaptığı açıklamasında bu bölümün iş garantili olacağını duyurarak Adalet Bakanlığının alım yaptığı kadrolar için öncelikli olarak bu bölümü bitiren adayları tercih edeceğini duyurdu. İlk sene de toplam 500 aday alımı yapılacağını duyuran Rektör Ömer Çomaklı bölümün açılmasını uygun gördüklerini belirtti.  Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesine bağlı bulunan Adalet Meslek Yüksekokuluna açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümü öğrencilerinin toplam iki yıl eğitim görmeleri beklenmekte olup. Bu bölümden mezun olacak adayların yine büyük ihtimal ile Adalet Bakanlığına bölümü bitirmeleri ile atanabilecekleri tahmin edilmektedir. Bu bölümü adaylar LYS sınav sonuçlarının da açıklanması ile tercih edebilir.