Ülkemizde yüz binlerce öğrencinin tercih ettiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavları vize, final olarak devam etmektedir. Pek çok öğrenci AÖF'ü zor bulduğu için tercih etmek istemese de halen yüz binlerce öğrenci her sene kayıt olmaya devam ediyor.

İşin Olsa ekibimize gelen talepler doğrultusunda sizler için AÖF sınavlarında ders geçme notu kaçtır, harf notu ve koşullu şartı geçme harf notu hakkında sizlere detayları paylaşıyoruz.

AÖF SINAV DETAYLARI

1-) AÖF Sınavlarında Dersten Geçme Notu Kaçtır?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde bir dersten geçer not alabilmek için 35 ile üzerinde puan almanız gerekmektedir. Aksi takdirde dersten kalırsınız.

2-) Harf Notu Nedir?

Harf notu almış olduğunuz yüzlük sistemdeki notun sınıfınızdaki öğrencilere göre harflendirilmesidir. En yüksek geçen harf notu AA iken en düşük geçen harf notu CB'dir. CC, DC ve DD notları ise koşullu geçer anlamındadır.

3-) Koşullu Geçer Nedir?

Bir dersten koşullu olarak geçebilmeniz için o dönemin genel ortalamanızın 2.00 ve üzerinde olması gerekiyor. Eğer altında olursa koşullu olarak geçtiğimiz tüm dersleri yeniden vermeniz gerekmektedir.

AÖF sınavlarına girerken dört yanlışın bir doğruyu götürdüğünü kesinlikle unutmamanız gerekmektedir. Aksi halde puanınız giderek düşecektir.

Editör: TE Bilisim