Her sene üniversite hayali kuran öğrenciler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan sınavlara girmektedir. Bundan önce adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavına girerken şimdi adaylar Yükseöğretim Kurumları Sınavına girecek.

Buna göre ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 yılında düzenlenecek. Peki 2018 YKS sınavı ne zaman, YKS sınavının tarihi nedir? İşin Olsa ekibi olarak YKS sınavının ne zaman olacağını sizlere belirttiğimiz gibi yine sınav hakkında bilgiler de vereceğiz.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları sınavı dil oturumu ile birlikte toplam üç oturum halinde düzenlenecek. Buna göre ilk oturum Temel Yeterlilik Testi 23 Haziran 2017 sabah düzenlenecek, ikinci oturum 24 Haziran 2017 sabah ve üçüncü dil oturmu ise 24 Haziran 2017 öğlen yapılacaktır.

YKS DETAYLARI

Bundan önce YGS ve LYS'de adaylar 5 hafta sonunda 6 farklı oturuma girip 18 puan türü almaktaydı. Şimdi ise tek hafta sonu üç oturum ile adaylar 5 puan türüne sahip olacak. YKS sınavının detaylarına bakıldığında 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Fen Bilimleri, 20 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 120 sorunun olduğu ve adaylara 135 dakika sürenin verildiği görülmektedir. Ön lisans başvuruları için adayların 150, lisans başvuruları için ise 180 puan alınması gerekmektedir.