Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmakta ve atamalar belirlenmektedir. Ancak ne yazik ki bazı bölümleri 80 - 90 puandan aşağı alım yapmamakta ve adaylar bir türlü kadro alamamaktadır. Bu gibi sorunların çözülmesi için elbette çalışmalar yürütülüyor ancak ne kadar yeterli tartışılabilir.

2016 yılının ilk atamaları yakın zamanda yapılacak acaba hangi bölümler kaç puan ile alacak ve en çok alım hangi alana yapılacak. Bu gibi soruların cevabını net olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıklaması ile öğreneceğiz ancak hangi bölümlerin fazla alacağını az çok tahmin edebiliyoruz.

Hangi Alanlarda Madur Öğrenciler Var

Öğretmenlik alanlarında ki öğrencilerin atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığı için onları bu yazıya katamadık. ÖSYM tarafından yapılan KPSS puanları ile kendilerinin tercih yaptığı bölümlere baktığımızda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin çok madur olduğunu belirtebiliriz. Yüz binlerce mezun öğrenci varken her sene sadece birkaç bin alım yapılıyor. Mühendislik bölümleri incelediğimiz de pek çok bölümde madur öğrencileri görebiliyoruz ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı az alım yaptığı için Ziraat Mühendisi bölümlerini bitiren öğrencilerin oldukça madur olduğunu bitirebiliriz.
Ön Lisans bölümlerine bakmak gerekirse Adalet Bölümlerini mutlaka tartışmak gerekir. Yüz binlerce öğrencinin mezun olduğu bu bölümlere bin kadro bile verilmemekte ve herkes boşta kalmaktadır. Bunun yanı sıra Orta Öğretim bölümlerine hiç girmek istemiyoruz çünkü toplam alım bile bin kişiyi bulmamaktadır.