Zonguldak Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016

Yıllardan beri ülkemizde işsiz olan kişilerin umutları, yeni yılla beraber tekrar filizlenmektedir. Bunun nedeni kamu kurumlarına yapılan personel alımlarıdır. Özellikle belediyelerin bu dönemlerde yaptığı personel alımlarıyla beraber yüzlerce kişiye iş imkanı sunulmaktadır. Böylece halka istihdam sağlanmış ve halkın en büyük beklentilerinden birisi karşılanmış olmaktadır.

Yeni yıla girilmesiyle beraber personel alımlarını yapan birçok ilimiz bulunmaktadır. Personel alımları gerçekleştirmek ve hizmetlerini de daha fazla artırmak isteyen belediyelerden birisi de Zonguldak’tır. Zonguldak Belediyesi, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmek istedikleri projelerin ihalelerini gerçekleştirmiş ve bunun ardından da personel alımlarının olacağının sinyallerini vermişti. Bu ihalelerin haricinde de Zonguldak Belediyesi’nin yarım kalan bazı işleri bulunmaktadır. Şehrin belirli bölgelerinde yapılacak olan düzenlemeler, restorasyonlar ve peyzaj çalışmaları, yoğun bir şekilde geçen kış aylarından dolayı yarım kalmıştı. Bundan dolayı, gerekli personel alımları da ertelenmişti. Sert geçen kış aylarının geride kalmasıyla beraber de bu konudaki personel eleman alımları Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Zonguldak Belediyesi personel eleman alımlarının hangi pozisyonlarda yapılacağı belirsizliğini korurken, bu konuda sadece tahmin yapılabilmektedir. Zonguldak Belediyesi, 2016 yılında kadrolu olarak personel alacağını geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Bu haber ise önümüzdeki birkaç ay içerisinde belirli olacaktır. Kadrolu olarak yapılacak olan bu personel alımlarında mimar ve mühendis alımlarının yapılacağını söyleyebiliriz. Çünkü şehirde bulunan birçok eski yapı bulunmakta ve bu binaların peyzaj ve restore çalışmaları yapılmak istenmektedir.

2016 yılında hizmet üretmeye ve şehri daha fazla geliştirmeye özen gösteren Zonguldak Belediyesi, işçi, şoför, itfaiye eri, zabıta memuru ve kadrolu olarak işe başlayacak olan mimar, mühendis gibi pozisyonlarda alımlar yapılacaktır. Sayısı ve zamanı hakkında herhangi bir resmiyet olmamasından dolayı beklentiler hep yarım kalmaktadır. Ama projelerin uygulanma tarihi yaklaştığından dolayı, resmi açıklama bugünlerde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim