Milli Savunma Bakanlığını Personel Temini Daire Başkanlığından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın ardından 21 Haziran tarihinde tercih sonuçları erişime açıldı. MSB subay ve astsubay alımında başvuru yapan adayların yoğun ilgisi nedeniyle sitede zaman zaman erişimde sorunlar yaşandı. 2018 yılı askeri öğrenci temini çağrı duyurusu sonuçları nasıl öğrenilebilecek?

MSB 2018 SUBAY ASTSUBAY TERCİH SONUÇLARI;

Milli Savunma Üniversitesinde seçim aşamasında aday çağırıları 2 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında planlandı. Başvuru yapan adayları okul ve puan türlerine göre yüksekten başlanarak sıralandı.

Adaylara 1. Gün evrak kontrolü, fiziki değerlendirme kişisel değerlendirme, psikomotor testine tabi tutulacaklar. 2. Gün ise mülakat, müzik yeteneği, müzik bilgisi seviye tespit sınavı yapılacak. Fiziki yeterlilik testinde adaylar spor kıyafetlerle gelmesi istenildi.

ÇAĞRI YAPILAN EN DÜŞÜK ADAY PUANLARI;

Okul ve puan türlerine göre çağrı yapılan adaylar puanları da belli oldu. Hava Harp Okullarına erkek adaylar en düşük 347,20946 puanla Kara Harp Okullarına 273,17193 puan ile çağırıldı. Bayan adaylar ise Hava Harp Okullarına en düşük 415,11526 puan ile Kara Harp Okullarına ise 363,31285 puan ile çağırıldı. Bando Meslek Yüksek Okullarında ise ilk tercihi bando olanlar 150 ile diğer adaylar ise 120 en yüksek puan ile çağırıldı.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Çağrı sonuçlarını öğrenemeyen adaylar işin olsa ekibine ulaşarak sonuçlarını öğrenemediklerini belirtmekteler. Siteye yoğun erişim sağlandığından tercih sonuçlarına erişim bazen kesilmekte.  Aşağıdaki bağlantıyı tarayıcıdan açarak sonuçları öğrenebilirsiniz.

Başvuru sonuçları için https://pertemin.msb.gov.tr/02Sonuc/msusonuc/Sonuc.aspx

Editör: TE Bilisim