Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Kuvvetleri profesyonel orduya geçiş sürecine göre açık olan pozisyonlar için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre geçtiğimiz ay kamuoyuna Kara Kuvvetleri Komutanlığının ilanı duyuruldu.

Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilkokul mezunu askeri personel alımı yapıyor. Alınacak olan askeri personeller uzman çavuş, uzman erbaş, sözleşmeli er rütbeli olarak görev yapacaktır. Peki alımlar rütbelerin hangi sınıfları için yapılacaktır? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizler için açıklıyoruz.

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILACAK?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı çok sayıda uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı yapacak. Peki hangi sınıflara alım yapılacak? Piyade, Tank, Muharebe, Ulaştırma, Topçu, Veteriner, Hava Savunma, İkmal, Sıhhiye, Bakım, İstihkam ve Sözleşmeli Er sınıfları için uzman çavuş alımı yapılacaktır. Peki ilan detayları nedir? nasıl başvuru yapılır?

ARANAN ŞARTLAR ve BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı binlerce uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı yapacaktır. Peki ilan detayları nedir? Aşağı bölümde Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş alımına başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler hakkında bilgi verilmiştir. Başvurularını gerçekleştirmek isteyen adayların http://www.msb.gov.tr linkini kopyalaması, tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması ve müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir. Aşağı bölümden resmi bildiriyi bulabilir ve diğer detayları görebilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI İLANI BURADA
UZMAN ONBAŞI ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim