Geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanmış olan personel temin bildirilerini yayımladı. Yayımlanan bildiriler incelendiğinde toplam 24 bin kişilik askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu.

İki farklı alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu ve sözleşmeli erbaş sınıfı için 13 bin askeri personel, uzman erbaş sınıfı için ise 11 bin askeri personel alımı yapılacağı öğrenildi. Müracaatlar Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile devam edilmektedir.

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile 24 bin askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu peki hangi sınıflar için alım yapılacak.

Uzman Erbaş: 13 Bin Personel
Sözleşmeli Erbaş: 11 Bin Personel


Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile toplam 24 bin askeri personel alımı yapılacak.

NASIL MÜRACAAT EDİLİR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının yayımladığı 24 bin askeri personel alım ilanına adaylar nasıl müracaat edebilir. Buna göre başvurular Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sayfası aracılığı ile yapılmaktadır.

Uzman erbaş sınıfına girecek olan adaylar görev sürelerinin dolması ile çavuş rütbesine yükseleceğinden dolayı en az lise mezunu olması gerekmektedir. Sözleşmeli erbaşlar ise erbaş rütbesinde kaldığı için en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

www.kkk.tsk.tr