Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak amaçlı alım yapacaklarını belirttiler. Duyurusu Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, adaylar Ön Başvurularına ilanın yayın tarihi itibari ile başlayabilecekler. Buna göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Sözleşmeli/Muvazzaf Subay alımı yapacaklar. Alımlar farklı branşlarda yapılacak olup ayrıca adaylara bu yönde sınav yapılacaktır.

ALIM BRANŞLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 572 Subay alacaklar ve bu yönde bu ilana Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabileceklerdir 

Jandarma Genel Komutanlığı Alım Branşları:

Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 500 kişilik kadro ile Bay veya Bayan olmak üzere farklı branşlarda alım gerçekleşitrecek. Ayrıca alımlar Sözlelmeli ve Muvazzaf şeklinde yapılacak. Buna göre Sözelşemli olarak 377 Jandarma, 7 İstihkam, 17 Muhabere, 9 İkmal, 5 Bakım, 9 Personel ve 6 Maliye alacak. Muvazzaf olarak ise 60 Pilot ve 10 Tabip alacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Sahil Güvenlik Kmutanlığı toplamda 72 Subay alacak. Alımlar Sözleşmeli ve Muvazzaf olarak yapılacaktır. Buna göre Sözleşmeli olarak 30 Sahil Güvenlik (Güverte), 20 Sahil Güvenlik (Makine), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Bilgisayar), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Endüstri) ve 5 Sahil Güvenlik İkmal alacak. Muvazzaf olarak ise 15 Sahil Güvenlik Pilot alımı yapacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bünelerine alacakları farklı branşlardaki Subay adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamak, Silah taşımasına engel bir durum olmamak, Sağlık açısından Sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulnmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumdan herhangi bir ceza ile çıkartılmamış olmak, Alkol, Uyuşturucu veya uyarı madde gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, Terör Örgütü üyesi olmamak, Siyasi parti üyesi olmamak ve yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan yaş olarak, Lisans eğitimi görmüş olan adaylar için 27 yaşından büyük olmamaları ve Lisansüstü eğitim görenler için 32 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Bunun dışında Alımı yapılacak Branşlarda Lisans seviyesinde eğitim görmüş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarındn mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS'li KPSS'siz Alım:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan KPSS ve ALES şartıda aramaktadırlar. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacağı branşlarda 2016 veya 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve 2016 veya 2017 yıllarında yapılan ALES sınavından en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Ancak Sahil Güvenlik Komutanlığı Sahil Güvenlik ( Güverte ve Makine ) pozisyonlarında adaylardan KPSS ve ALES şartı olmadan alım yapmaktadır.

ÖN BAŞVURULAR:

Adaylar ön başvurularına ilanların yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre Başvurular 19 Mart 2018 tarihi itibari ile başlıyor ve en geç 01 Nisan 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular Jandarma Genel Komutanlığının ve Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi iternet siteleri üzerinden elektornik ortamda yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylar Komutanlıklar tarafından sınava tabi tutulacaklardır. Ancak adayların sınava katılabilmeleri için Sınav ücretini yatırmaları şarttır. Daha fazla bilgi almak için aşağıda sizlere paylaştğımız bağlantıları izleyerek daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Sahil Güvenlik Komutanlığı İlanı

Jandarma Genel Komutanlığı İlanı

Editör: TE Bilisim