Merakla beklenen YKS başvuru süreci başladı. ÖSYM tarafından 11 Şubat 2022 tarihi Akşam saatlerinde gelen duyuru ile YKS başvuruları başladı. Milyonlarca Öğrenci adayının katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvuru ücreti karşılığında ÖSYM anlaşmalı bankalara ödenmesi gereklidir. Başvuruların hafta sonu başlaması ile bir çok aday ücret ödemesine 14 Şubat 2022 tarihi itibari ile başlayacak. İşin olsa ekibi olarak sizlere ücret ve anlaşmalı bankalar hakkında bilgi vereceğiz.

2022 Yılı YKS Ne Zaman Uygulanacak?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS), 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacaktır. 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

YKS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı ve Süreç Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 11 Şubat 2022 tarihi saat 21:30 itibari ile başvuru kılavuzu yayımlanarak süreç başladı. Adaylar YKS başvurularını en geç 07 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

2021 YKS Puanı Olan Adayların Dikkatine!

2021-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan, 2022-YKS'nin hiçbir oturumuna girmeden 2022-YKS yerleştirme işlemlerinde 2021-TYT puanını kullanmak isteyen adaylar ile 2022 yılında sadece "Özel Yetenek Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyen adayların, 2021-TYT Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru süresi içinde 2022-YKS başvurularını yapmaları gerekmektedir. 2022 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2022-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2022-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi 2022-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır.

Başvuru Kılavuzları:

- 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu

- 2022-YKS Aday Başvuru Formu

- Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

- 2022-YKS Başvuru Merkezleri

- 2022-YKS Okul veya Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezleri

- Milli Savunma Bakanlığının Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Hakkındaki Duyurusu

YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2021-TYT Puanı 200 ve Üzeri Olan ve Bu Puanını 2022-YKS’nin Hiçbir Oturumuna Girmeden, 2022-YKS Merkezi Yerleştirmede veya Özel Yetenek Sınavıyla Yerleştirmede Kullanmak İsteyen Adaylar İçin 2022-YKS Başvuru Ücreti: 30,00 TL'dir. Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda Başvuru Ücreti, %50 artırımlı olarak Geç Başvuru Günlerinde ödenmelidir.

ÖSYM Anlaşmalı Bankalar?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- İş Bankası’nın tüm şubeleri, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

- Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.