Kariyer

2016/1 KPSS Merkezi Atama Tercih Nasıl Yapılır?

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile merkezi atamalar ve kurum atamaları devam ediyor. 2016 yılının ilk merkezi ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Yerleştirme Başvuruları 22 Haziran 2016 tarihinde başladı. Başvurular 1 Temmuz 2016 ile sona erecek. Peki adaylar nasıl başvuru yapacak. Bilmeyenler için yaptığımız özel fotoğraf galerili anlatımımız.

2016/1 KPSS Merkezi Atama yapmak isteyen adaylar öncelikle ais.osym.gov.tr adresine girmesi gerekmektedir. Bu sayfaya giren adaylar henüz kendi profilleri ile giriş yapmadan ekran görünen KPSS - 2016/1 Tercih sekmesine tıklamalıdır.

KPSS - 2016/1 Tercih sekmesine tıklayan aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan uyarı bölümü ile karşılaşmaktadır. Burada adaya tercih bilgileri ile ilgili link ekleri verilmiş ve onay ücretinin hangi bankalara nasıl yatırılacağı konusunda uyarılar yapılmıştır. Bir sonraki adıma geçmek için Tercih Yap ikonuna baslamalısınız

Tercih Yap ikonuna tıklayan adaylara giriş ekranı gelmektedir. Bu ekrana T.C. kimlik numaranızı ve ÖSYM parolanızı yazmalısınız. Eğer hala bir şifreniz yoksa hemen yakınınızda bulunan bir lise müdürlüğüne giderek adınıza sayfa açılmasını talep edebilirsiniz. Şifresi olan adaylar giriş bilgilerini girdikten sonra Giriş Yap ikonuna tıklamalıdır.

Giriş Yap ikonuna tıklayan aday kendi kimlik bilgilerinin, resminin ve profilinin olduğu bir sayfaya yönlenmektedir. Aynı sayfa üzerinde aşağı doğru sayfayı kaydırarak tercih bölümüne gelebilirsiniz. Şimdi tercih zamanı. Ekranda görünen 1, 2, 3 diye sıralamalı alanlara tıklayarak istediğiniz kurumun tercihini yapabilirsiniz. Biz kendimize göre 1 tercih yaptık. 30 tane tercih yapma hakkınız bulunmaktadır.

Tercih bölümlerini istediğiniz kadar doldurduktan sonra Başvuru Kontrol ve Önizle ikonu aracılığı ile onaylamanızı yapınız

Son adım olan Başvuru Kontrol ve Önizleme ikonuna tıklayarak başvuru yaptığımız kadroları ve ilgili kadroların istediği nitelikleri görebilmekteyiz. Eğer kadronun nitelikleri bize uymasaydı uyarı verir ve onaylama sayfasına ÖSYM bizi yönlendirmezdi. Yani başvurduğumuz kadro için uygun görülmüşüz. Şimdi tek yapmamız gereken ONAYLA ikonuna tıklayarak ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına TC kimlik numaramız ile 15 liralık onay ücretini yatırmak.