Türkiye İş Kurumu personel alımı ilanları yayımlaya devam ediyor. Uzun zamandır adayların beklediği TYP Alımları İŞKUR üzerinde yayımlandı. Başvuru Süreci başlamış olan TYP personel alımı ilanlarına göre 1129 kişilik boşluk ile personel alımı yapılacak. Toplum Yararı Programları adı altında İŞKUR üzerinden yapılan alımlar için başvuru şartları ve alım yapacak bakanlıkları sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER BELLİ OLDU!

1129 TYP Personel alımı ilanlarına göre alımlar, Sivas, Niğde, Gaziantep, Ankara, İstanbul, Bolu, Afyonkarahisar, Çorum, Adıyaman, Kocaeli, Trabzon, Kayseri, Sivas, Konya, Bilecik, Kocaeli, Trabzon, Gümüşhane, İzmir, Malatya, Kırıkkale ve Yalova illerinde personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Bildiğiniz gibi Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanan ilanlar ile istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla alım yapılmaktadır.

Başvuru yapacak adayların ise mutlaka, İŞKUR işsiz kaydı olması, 18 Yaşını tamamlamış olması, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli olmamak ve Malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) ve son olarak eklenen bir diğer niteliğe göre ise, Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gereklidir.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

TYP kapsamında ilan yayımlayan kurumlar şimdilik, İl Sağlık Müdürlükleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Çevre Temizliği Personeli ve SB Şoförlük kadrolarında alım yapacaklar.

BAŞVURULAR NASIL?

TYP personel alımları sadece Elektronik ortamda İŞKUR'dan yapılacak. Adayların " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " adresine giriş yaparak arama motoruna bilgilerini yazarak arama yapabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler.

YENİ İLANLARDAN HABDERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

DİĞER TÜM TYP PERSONEL ALIMI HABERLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim