İŞKUR TYP İlanı Yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Bu Hafta itibari ile yayımlanan personel alımı ilanı ile Üniversiteye 36 Katılımcı ile Temizlik Personeli Alımı yapılacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 10 Bin Personel Alımı ilanının ne zaman yayımlanacağı merak konusu oldu. bazı İnternet medyasının yaptığı habere göre 10 Bin MEB Personel Alımı ilanının başladığı yönde haberler yazarak İşsiz vatandaşların umutlarını kırıyor.

Peki Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin Temizlik personeli alımı Yapacak mı? İlan Ne Zaman Yayımlanacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

İŞKUR GÜNCEL TYP PERSONEL ALIMI İLANI!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Kasım ayının Personel Alımı ilanı yayımlandı. 20 Kasım 2021 tarihi ile gelen ilan ile Adana Sarıçam ilçesinde Çukurova Üniversitesi Çevre Temizliği pozisyonunda 36 katılımcı ile Personel Alımı yapacak. Başvuruların 20 Kasım 2021 tarihi ile başlaması ile son başvuruların en geç 24 Kasım 2021 tarihi olarak açıklandı.

TYP ile 36 Personel Alımı ilanına başvurular sadece İŞKUR üzerinden ve Alo 170 telefon hakkı ile yapılacak. İnternetten başvuru yapacaklar aşağıdaki bağlantı yardımı ile açılacak sayfada 304972 ilan numarasını yazarak ilgili ilana ulaşabileceksiniz.

TYP Personel Alımı Başvuru Ekranı

MEB 10 Bin TYP Personel Alımı Yapacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı okulların açılması ile bünyesine 40 binden fazla Temizlik Personelini TYP ile dahil etmişti. Ancak sayıların yetersiz gelmesi ile 2021-2022 yılı Eğitim Öğretim yılı için yeni alımların yapılacağı MEB Bakanı tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özel yaptığı açıklamada;

Son olarak 42 bin Toplum Yararına Çalışma Programına (TYP) dayalı temizlik elemanı aldık. Elbette geçen seneyle karşılaştırıldığı zaman bu yetersizdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla ikinci döneme temizlik elemanında takviye yapılması konusunda mutabık kaldık. İkinci döneme TYP’den 10 bin temizlik elemanımızı daha okullarımıza kavuşturacağız.

dedi ve böylece yeni alımların yapılacağı kesinleşti.

MEB 10 Bin Temizlik Personeli Alımı İlanı Yayımlandı mı?

İŞKUR TYP Kapsamında yapılacak 10 bin Personel Alımı ilanı henüz yayımlanmadı. Bazı Medya siteler bu konuda iş sahibi olmayan ve TYP Personel Alımı ilanlarına başvuru yapmak isteyenlerin umutlarını kırıyor.

Toplum Yararı Programları kapsamında yapılacak 10 bin personel adayı için ilanın 2022 yılı başların yayımlanması bekleniyor.

İŞKUR ara ara yeni ilanlar yayımlamaya devam edecek. İlgili ilanlara anında ulaşmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

TYP İlanlarını bekleyen adaylar burada. TIKLA SENDE KATIL

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim