Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 2022 personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Şubat ayı TYP İşçi Alımı ve TYP Personel Alımı ilanlarına göre Milli Eğitim Bakanlığına alım yapılacağı açıklandı.Türkiye Geneli farklı şehirlerde yayımlanan ilanlar ile 555 Personel alımı yapılacak.

Adaylar tarafından büyük ilgi görev TYP Personel Alımı ilanları ile binlerce İşsiz Kişi iş bulma fırsatı yakalıyor. Kamu görevlisi olarak hizmet vermekte olan TYP personelleri geçici süreli çalışmaktadırlar. İşsizlilin fazla olduğu bu dönemlerde toplum yararına programı adı altında iş bulmakta zorluk çekenlere fırsat sağlanmıştır.

İŞKUR Şubat Ayı TYP Personel Alımı İlanları Yayımlandı!

Ocak ayında TYP Perosnel alımı yapılmamış olup Şubat ayında oldukça fazla bir boş kontenjan ile ilan yayımlanmıştır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 4 Şehirde  555 kişilik boş kadro ile işçi alımı yapılacaktır. Şubat ayında yeni ilanlar beklenirken Milli Eğitim Bakanlığı ilanı için detayları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB TYP Personel İşçi Alımı Yapılıyor!

MEB Şubat ayı yayımladığı işçi personel alımı ilanlarına göre 4 Şehir ve 17 ilçe için ilan yayımlandı. MEB Okulların tatil edilmesi ile birlikte yeni personellere ihtiyaç duymaktadır. Bu kapsamda Okullarda, Milli Eğitim Müdürlüklerinde, İl ve İlçe Eğitim Müdürlüklerinde personel alımı yapılacak.

MEB İşçi Personel Kontenjanları:

  • Çevre temizliği,
  • MEB bakım onarım ve temizlik,
  • MEB çevre düzenlemesi,

Iğdır 87 İşçi Personel alımı yapılacak. Alımlar Merkez'de gerçekleştirilecek.

Bayburt 80 İşçi Personel alımları Bayburt Merkezde yapılacak.

Ağrı 251 İşçi personel alımları Taşlıçay, Hamur, Patnos, Doğubeyazıt, Eleşkirt, Tutak, Diyadin ilçeleri ve merkezde yapılacak.

Osmaniye 121 İşçi Personel alımları, Kadirli, Toprakkale, Bahçe, Sumbas, Hasanbeyli, Düziçi ilçelerinde yapılacak.

TYP Şubat Ayı İşçi Personel Alımı Şartları:

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılan personel alımlarıda ilk kural İŞKUR kayıtlı işsiz olmak zorunludur. Öte yandan sadece 18 yaşını tamamlamış olan adaylar başvuru yapabilecektir. İşte İŞKUR TYP İşçi Personel Şartları:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması

TYP Başvuruları İnternet'ten Yapılacak!

İŞKUR Toplum Yararına Programlar için başvurular İnternet'ten yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizler için paylaştığımız yukarıdaki şehir ve kontenjanlarda alım yapılmakta olup aşağıdaki başvuru ekranı bağlantısına tıklayarak çıkacak ekranda " Başvuru Yapılacak İl" seçeneğindeki şehirler seçerek ilçeye göre başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

TYP İŞKUR Başvuru Ekranı:https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Editör: TE Bilisim