Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yönetilen Toplum Yararına Programları adı altında olmak üzere 1467 kişilik kadro ile personel alımı ilanı yayımlandı. Alımlar farklı bakanlıkların ve kamu kurumlarının il müdürlüklerine yapılacak. Eylül ayı içerisinde de çok sayıda TYP Personel Alımı ilanı yayımlanmıştı. Ekim ayı içerisinde de farklı bakanlıklara ve kamu kurumlarına personel alımı ilanı yayımlandı.

ALIM YAPILACAK KADRO VE BAKANLIKLAR:

İŞKUR ile Ekim Ayı Personel Alımı ilanlarına göre alımlar Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı 1467 personel alımı yapacak.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı Alımları: 42 farklı şehirde olmak üzere Çevre temizliği, Park düzenlemeleri alanında 1262 personel alınacak. Şehre göre dağılım için Buraya Tıklayınız.
  • Belediye Başkanlığı: Eskişehir ilinde bulunan Mihalgazi Belediyesi Çevre temizliği pozisyonunda 10 Personel Alımı Yapacak.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı: Mersin ve Muğla ilinde bulunan il müftülüğünde çevre temizliği kadrosunda Mersinde 35 ve Muğla da 10 personel alınacak.
  • Orman Genel Müdürlüğü: Osmaniye'de buluna İl Müdürlüğüne Ağaçlandırma kadrosunda 150 personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Ekim ayı TYP Personel alımları için adaylardan 18 yaşını tamamlamış olmak, İŞKUR kayıtlı işsiz olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak, Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmamak şartları aranacak.

TYP PERSONEL BAŞVURULARI NASIL OLUR?

Toplum Yararına Programları kapsamında İŞKUR Personel Alımı başvuruları sadece İnternet üzerinden yapılacaktır. Adaylar " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " adresi üzerinden TYP Personel alımı başvurularını gerçekleştirebilecekler.

DİĞER TYP PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim