Türkiye bilindiği üzere uzun bir süre sonra yerli otomobiline ilk kez kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılan yerli otomobil TOGG tanıtımı hem Türkiye'de hemde dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Öyle ki Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Adalet Bakanlığı, pek çok belediye ve esnaf odaları TOGG için sıraya geçerek hemen sipariş vermek istediklerini açıkladı. Buna göre yerli otomobil TOGG fiyatının ne kadar olacağına dair meraklı bekleyiş halen devam ederken Sanayi Bakanı Varank tarafından yapılan müjdeli haber ile aracın ön siparişlerinin bu sene alınabileceğini vurguladı.

2022'de Seri Üretim Başlıyor

Türkiye'nin yerli otomobil TOGG duyuruldu ve artık yerli otomobilimiz var diyebildik fakat henüz aracın seri üretimi başlamadığından dolayı yollarda görememekteyiz. Sanayi Bakanı Varank tarafından yapılan açıklama da yerli otomo9bil seri üretiminin 2022 yılında başlayacağı vurgulandı. Yerli otomobil için kesin olmamak ile birlikte bu sene içerisinde ön siparişlerin alınabileceği söylendi.

Ön Siparişleri Kimler Verebilecek?

Buna göre Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için hem Türkiye'den hemde yurt dışından çok sayıda kişi adeta sıraya girmiş durumda peki ön siparişi kimler verebilecek? Bu sorunun yanıtı net olarak verilmedi fakat gelen ön görülere bakıldığında ilk olarak Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumların siparişlerinin alınması aracın en az bir sene boyunca kamu kurumlarınca denenmesi ve uygun bulunması halinde ise tüm halka sunulması bekleniyor. Yani bireysel olarak halka sunulmasının 2023 tarihine geleceği düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim