Ülkemizde başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde telif haklarına önem veriliyor ve telif hakkı ihlaline karşı önlemler, caydırıcılar ve cezai işlemler yapılmaya devam ediyor. Avrupa'da ve ülkemizde bir çok örneği bulunmak ile birlikte telif haklarını ihlal eden girişimlerde pek çok kişinin para cezası hatta ileri seviyede yapması durumunda hapis cezası dahi aldığı görülebilmektedir. Peki ülkemizde telif hakları ihlali sorunu yaşamadan rahat bir şekilde yasal film indirme sitesi var mı, ya da yasal olarak hangi sitelerden filmler izlenebilir?

YASAL FİLM İZLEME ve İNDİRME

Yasal olarak her hangi bir ihlale takılmadan film indirmek ya da izlemek istiyorsanız birkaç uygulama ve site bulunmaktadır. Bunlar başlıca aşağıya eklediğimiz uygulama ve sitelerdir.

YouTube Premmium
Google Play Filmler
Netflix
BluTV
PhuTV

Yukarıda belirtilmiş olan web siteler ve uygulamalar izin alarak çalışma yapan firmalardır. Yani bu sitelerden film indirme ya da izleme yaptığınızda her hangi bir sorun ile karşı karşıya kalmazsınız. Çünkü sizler için bu şirketler film yapımcılarından izinler almakta ve filmlerin ödemelerini yaparak sitelerine ya da uygulamalarına koymaktadır. Bu yukarıda belirtilmiş olanlar gibi yine birkaç yasal indirme ve film izleme siteleri bulunuyor fakat bunların Türkçe Dil desteği olmadığı için eklemedik. Şimdilik Türkçe dil desteği olan ve hatırlayabildiklerimizi listeli olarak hemen yukarıya sizler için yazdık.

Editör: TE Bilisim